Saturday, November 7, 2015

Intrebari si raspunsuri despre Platforma de Guvernare Sociala Online

In ce consta Platforma de Guvernare Sociala Online (PGSO)?

Platforma de Guvernare Sociala Online este un sistem de guvernare revolutionar ce foloseste avansul tehnologic din ultima perioada pentru a crea un schimb de paradigma, din guvernare pe reprezentanti in Auto-Guvernare. Arhitectura Platformei de Guvernare Sociala Online are ca model anatomia corpului uman(deci natura insasi), mai exact interactiunea creierului cu organele si celule corpului prin intermediul sistemului nervos central si a ganglionilor nervosi (router biologic)  si folosesc algoritmi de prioritizare a mesajelor dupa popularitate si criticalitate. 


Ce face ca PGSO sa fie infailibil in eliminarea coruptiei?

Arhitectura PGSO este la fel de completa precum Anatomia Corpului Uman, deci natura insasi dovedeste perfectiunea acestui model. 
Prin constructie Platforma de Guvernare Sociala Online creaza un mediu transparent tuturor activitatilor institutiilor de stat. Oricand in decursul procesului legislativ si de administrare pot aparea sesizari, idei, sugestii din partea populatiei. Daca orice idee, sesizare sau sugestie are sustinere colectiva ea va fi inclusa obligatoriu in proiectul de lege sau va genera modificari in cadrul structurii administrative.
PGSO va fi folosita in crearea, organizarea si adminsitrarea tuturor institutiile de stat si a proiectelor publice. 
Problemele care apar in institutiile locale putand fi escaladate catre grupurile centrale/nationale doar daca va fi nevoie sau daca vor aparea sesizari sustinute de catre cetateni. Fiecare grup guvernamental local fiind autonom si liber in deciderea modului de folosire a bugetului alocat luand in considerare nevoile cetatenilor nu urmand agendele partidelor politice.
Fiecare organizatie locala va avea in mod transparent afisat bugetul pe care il dispune precum si circuitul banilor in interiorul organizatiei.

Cum vor fi transpuse structurile curente de guvernare in PGSO?

In scopul inlesnirii tranzitiei din modelul clasic de guvernare format din Presedinte, Guvern si Parlament catre PGSO si familiarizarea cetatenilor cu noul sistem, vom face cateva analogii. 
Datorita faptului ca arhitectura PGSO are ca model anatomia corpului uman putem observa o perfecta   concordanta cu institutiile curente ale statului: Presedintie, Guvern si Parlament. 
Concordanta dintre sistemul de guvernare clasic si anatomia corpului uman, pe baza careia a fost proiectat PGSO, a fost posibila datorita inspiratiei naturale umane(provenita in urma comuniunii cu natura) pe baza careia institutiile curente au fost create.
Creierul este format din doua emisfere, emisferele cerebrale avand ca corespondent Guvernul si Parlamentul. La baza acestei diviziuni sta un algorim de programare numit Divide et Impera(divide si stapaneste) care se gaseste si in anatomia corpului uman precum si in structurarea institutiilor statului.
In cadrul PGSO putem face urmatoarele analogii:
Parlamentul devine Grupul Legislativ, avand autoritate deliberativa. 
Grupul Legislativ are rolul transformarii ideilor venite din partea populatiei in proiecte de lege ce ulterior vor fi promulgate de Grupul Executiv.
Guvernul devine Grupul Executiv, avand autoritate guvernamentala. Grupul executiv are scopul desemnarii structurii administrative si de control pentru proiectele de lege aprobate si aflate in desfasurare precum si exercitarea conducerii generale a administratiei publice.
In mod normal Presedintele este mediatorul(Vocea Poporului) dintre cetateni si cele doua institutii de guvernare.
In cadrul PGSO institutia Presedintiei devine o scara ierarhica la care toti cetatenii care doresc pot lua parte, si pe baza voturilor de incredere directe (atribuite in mod ideal celor cu capabilitati si grad ridicat de intelepciune) vom crea Grupul Prezidential ce va fi format din primii 10-20 (reprezentanti ai fiecarui domeniu de activitate, in functie de nevoie) aflati pe scara ierarhica si a carui rol va fi de mediere intre popor si cele doua institutii.
Ideile ce vor deveni populare in cadrul populatiei vor fi reprezentate si transmise Grupului Legislativ sub forma de initiative de proiecte de lege sustinute de persoane din Grupul Prezidential in functie de capabilitatile personale si aptitudinile necesare pentru implementarea proiectului de lege propus. Tot din aceasta ierarhie publica, Grupul Executiv isi va alege oamenii ce vor implementa si administra proiectele aflate in desfasurare, in functie pe aptitudinile cerute de fiecare proiect in parte.
Aceasta structura divizata de guvernare se va aplica oricarei institutii publice ce necesita guvernare din interiorul statului, de la scoli, spitale, orase, judete pana la nivel national. Singurul lucru ce va varia va fi numarul de persoane implicate. Fiecare cetatean putand candida pentru orice pozitie publica in functie de capabilitatile acestuia atata timp cat are sustinere din partea colectivitatii sub forma voturilor de incredere.

Cum ajung ideile relevante sa fie sustinute de Grupul Prezidential?

Modelul filtrarii ideilor este luat din constructia ganglionilor nervosi. Fiecare persoana in parte poate transmite mesaje avand atasate anumite #hashtaguri. In functie de #hashtagurile atasate mesajele vor fi distribuite in retea la persoane cu aceleasi interese si capabilitati. 
Grupuri de oameni se pot organiza pe diverse domenii de activitate si fiecare grup va functiona ca un Ganglion nervos in sensul ca va avea setate filtre asupra #hashtagurilor pe care le primeste si le adreseaza. Astel ideile nu vor fi propagate in toata reteaua ci doar catre persoane si grupuri care pot adresa problemele ridicate in acestea.
Putem avea #hashtaguri ce desemneaza criticalitatea unui mesaj si aceste #hashtaguri de prioritate vor fi date in functie de voturile primite intr-un anumit interval de timp, algoritm folosit deja de Reddit.
Odata ce o idee devine foarte rapid populara ea primeste si un grad de criticalitate ridicat si ii sunt atasate de sistem #hashtaguri specifice. Un alt factor de filtrare a mesajelor odata ce ele devin critice este numarul de voturi de sustinere din partea populatiei pe baza carora se va crea o ierarhie din care Grupul Prezidential va adresa in ordine ideile si sesizarile afisate.

De ce nu facem toti parte din Grupul Prezidential, Grupul Legislativ si Grupul Executiv, asa vom fi cu adevarat egali (intrebare pusa de un Meritocrat)?

Nu poti avea o populatie intreaga de oameni ce se ocupa cu creare legilor, unii vor fi agricultori, altii mecanici, altii sportivi, altii artisti. Ceea ce propui tu este un ghiveci in care toti au toate rolurile, daca ai studia anatomia corpului uman ai intelege necesitatea rolurilor exacte si diferite in dezvoltarea armonioasa a unui colectiv. 

* Daca aveti alte intrebari adaugati-le in sectiunea de Comentarii.

Va rog semnati petitia pentru finantarea Platformei de Guvernare Sociala Online:
http://www.petitieonline.com/platforma_de_guvernare_online
Pagina de facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/partidulvoceapoporului/
ONG Vocea Poporului:
https://www.facebook.com/VoceaPoporului



Despre mine: 
  • Am urmat profilul mate-info la Colegiul National Unirea din Focsani, apoi Facultatea de Automatica si Calculatoare UPB, urmat de Master in Arhitecturi Avansate de Calculatoare, si in prezent sunt student Doctorand in anul II, lucrand la teza numita Platforma de Guvernare Sociala Online. 
  • M-am saturat sa astept dupa altii schimbarea si sunt sigur ca sunt multi in situatia mea, acum este momentul sa facem ceva. 
  • FacebookLinkedin

4 comments:

  1. Perfect . M-am gandit fix la asta , dar nu am spus nimic pt ca m-am temut ca nimeni nu o sa inteleaga . Felicitari din toate punctele de vedere . Iti multumesc ca existi :)

    ReplyDelete
  2. Intertesantă idee, poate un pic cam stranie, cam nefamiliară, dar nu de respins apriori. Ar fi o problemă pe care o văd eu: interațiunea cu restul guvernelor din lume - nu trebuie să uităm că nu suntem singuri pe Terra. Celelalte guverne vor dori să discute cu UN SINGUR REPREZENTANT al țării, nu cu un grup! Pe moment nu am o soluție a problemei. Ce credeți?

    ReplyDelete
  3. Ideea este absolut revolutionara. In mod practic se elimina "omul politic", factor coruptibil si de dereglare a fluxului informational si decizional. Totusi fiind vorba de un sistem software trebuie testat si ma gandesc sa fie implementat undeva la nivelul unei societati comerciale sau o entitate administrativa sau chiar o comunitate sociala. Vom vedea in acest mod si eventualele "bug-uri" inerente oricarei lansari pe piata a unui produs informational. Oricum felicitari pentru idee si sper sa o punem in practica cat de curand....tinem legatura.

    ReplyDelete